Hoewel het totaal zinloos is, bedenken mensen aan het begin van een nieuw jaar allerlei goede voornemens. U kent ze vast wel. Afvallen. Sporten. Op cursus gaan. Stoppen met roken, enzovoort, enzovoort. Het blijken vaak volledige mislukkingen, met als gevolg een deuk voor het ego.

Betere balans
Dat laatste gold niet voor René (niet zijn echte naam). Hij koos vorig jaar als goed voornemen te gaan werken aan een betere balans tussen werk en privé. Oftewel, hij wilde als directeur beter functioneren maar ook als vader en echtgenoot. René liet het echter niet alleen bij een goed voornemen, maar ging er ook mee aan de slag. Via zijn bedrijf kwam René voor een training Persoonlijk Leiderschap bij mij terecht. We hadden binnen de kortste keren een uitstekende klik met elkaar, iets dat onontbeerlijk is voor een goed eindresultaat.

Behoorlijk confronterend
Wie bij mij aan de training Persoonlijk Leiderschap begint, wordt al snel geconfronteerd met zichzelf. Voor de één een openbaring, voor de ander een bevestiging. Voor René is het een mengeling van beiden. Tijdens onze een-op-eentraining wordt hij zich al snel bewust van zijn drijfveren, talenten en waarden. Eigenschappen die hem helpen betere keuzes te maken, zowel privé als zakelijk.

Wie je kunt zijn
Het is een voorrecht om René te helpen bij opstellen van zijn persoonlijke Missie & Visie. Bij Hightouch excelleren we niet op basis van starre processen of ingewikkelde protocollen. Bij Hightouch doen we dat anders. We hanteren vooral de menselijke maat, het persoonlijke. Met sterk inlevingsvermogen, oprechte interesse en een gezamenlijk ‘ervoor gaan’. Zo’n band schep je alleen met gemotiveerde deelnemers die er meer uit willen halen dan alleen een bloedeloze vermelding op hun CV. Mensen zoals René. Hij realiseert nu doelen vanuit eigen kracht, wordt minder door anderen geleefd, heeft veel meer energie en is zichzelf. Hij is nu de René die hij daadwerkelijk kan zijn. Hij heeft veel meer grip op zichzelf, thuis, op het werk en op zijn omgeving.

Goed voor anderen
René is goed voor zichzelf waardoor hij ook goed kan zijn voor anderen. Nu hij weet wie hij is, is hij ook in staat te ontdekken hoe hij terug kan geven, op een manier zoals niemand anders dat zou kunnen. Hij omringt zich met mensen die het beste in hem naar boven halen. Geen mensen die angsten of onzekerheden oproepen, maar die net als hij, doelbewust in het leven staan.

Geen talent ook goed
Nu René zijn krachten heeft ingeschat kan hij veel makkelijker actie ondernemen. Hij weet waar hij goed in is, wat hem gelukkig maakt en welke werkomgeving het beste bij hem past. René aanvaardt nu zijn vergissingen van vroeger, persoonlijke beperkingen en gemaakte fouten. Piekert niet meer over die vroegere keuzes en ook niet over talenten die hij niet heeft. René zit lekker in zijn vel, wordt op de zaak zeer gewaardeerd om zijn tomeloze inzet en doortastende aanpak. Zijn carrière krijgt steeds meer glans. Thuis loopt het als nooit tevoren op rolletjes.

Geniet van succes
Laatst kwam ik toevallig Fayenne tegen, de vrouw van René. Ze vertelde me hoe fantastisch de vakantie naar Indonesië was geweest. “Weet je Ellen” zei ze, “René droomt nu niet alleen maar over de toekomst, hij maakt zijn dromen ook waar. Hij stelt doelen en maakt afspraken met zichzelf hoe hij ze gaat realiseren. Hij heeft naast durven falen, ook leren genieten van de vele mooie momenten van succes. Jij hebt hem daarbij geholpen en daar ben ik je heel dankbaar voor.”

Tja, dan denk ik dan, wat heb ik toch een fantastisch vak. Ik mag mezelf gelukkig prijzen!
Hartelijke groet,

Ellen Pütz
Senior Partner Hightouch
ISO Gecertificeerd Trainer

PS
Wilt u meer weten over onze training Persoonlijk Leiderschap of heeft u vragen over coaching en assessment, neem dan contact met me op.
E-mail ellen.putz@hightouch.nu, mobiel 06 30 378 224. Ik beantwoord graag al uw vragen over het richting geven aan uw eigen leven of dat van uw medewerkers.