Nieuwe dienstverlening: search van commissarissen

De rol van de commissaris en toezichthouder is de afgelopen jaren in hoog tempo veranderd. O.a. naar aanleiding van diverse spraakmakende bestuurlijke missers, wordt ook de rol van de Raad van Commissarissen of Toezichthouders steeds nadrukkelijker door de media belicht. De commissaris en toezichthouder wordt steeds meer op zijn verantwoordelijkheden afgerekend.

Dit alles betekent dat de commissaris veel actiever betrokken dient te zijn bij de onderneming of organisatie dan voorheen. De tijden van het “old boys network” zijn op hun retour. Daarom hebben wij ook al jaren geleden het initiatief genomen tot het opleiden van jonge commissarissen: directieleden in agro/ food/ fmcg die graag hun bijdrage leveren aan de ‘andere kant van de tafel’ Zo beschikken wij inmiddels over een ruime poule van ervaren en goed opgeleide commissarissen met ruime kennis en ervaring op directieniveau in agro/ food/ fmcg Wij bieden commissarissen of toezichthouders die beschikken over  een groot verantwoordelijkheidsgevoel,  specifieke kennis en ervaring, een relevant netwerk en in staat zijn een goede sparringpartner te zijn. Op de foto ziet u hoe de heer Huub Beelen, Algemeen Directeur van Limagrain Nederland zijn diploma ontvangt van Prof. Drs. Philip Wagner.

Onze werkwijze is als volgt. Allereerst voeren wij met u een grondig intake gesprek. Tijdens dit gesprek analyseren wij uw huidige Raad van Toezichthouders of Commissarissen. Wij brengen de competenties en ervaring in kaart. Zodoende maken wij inzichtelijk aan welke aanvullende ervaring, competenties en eventueel netwerk de kandidaat dient te voldoen. Op deze manier vullen wij straks niet slechts een vacature in, maar zal de nieuwe commissaris een aanvulling op de RvC zijn. Nadat het profiel van de kandidaat in overleg met u is ingevuld, begeleiden wij het gehele werving & selectieproces voor u. Uiteindelijk presenteren wij u een shortlist met de meest geschikte kandidaten. Wilt u hier graag meer over weten, maken we graag een afspraak met u. U kunt ons bereiken via wilko.grievink@hightouch.nu